Вероятно на много хора им е направило впечатление, че известните личности, решили да инвестират парите си в бизнес с алкохол, са доста.

Дуейн Джонсън, Teremana и рекордът по продажби, който текилата на Скалата постави

Текилата на Скалата постави рекорд

Дуейн Джонсън отвява конкуренцията и в бизнеса с алкохол

И като изключим Райън Рейнолдс, който си пада по джина и футбола (доста странна и необичайна комбинация), по-голямата част от известните и богати влагат пари в текила. В този кюп са и Леброн Джеймс, и Джъстин Тимбърлейк, и Дуейн Джонсън, който направо превърта бизнеса с текила.

Кендъл Дженър също е част от тази мъжка компания с притежаваната от нея Tequila 818. Но именно тя ѝ навлича и неприятности. Според KXAN, срещу ​​Tequila 818 е заведено дело от конкурент - Tequila 512.

От Tequila 512 твърдят, че напитката на Дженър е копирала логото и цветовата им схема. Според ищеца, от всички възможни цветове и схеми конкурентите им от Tequila 818 са избрали отличаващи се черни букви на фона на вертикален жълт правоъгълник, пише Complex.

В подадените в съда документи се изтъква и случка от месец май миналата година, когато от текилата на Кендъл Дженър са използвали снимка на бутилката на Tequila 512 за реклама в играта на Ким Кардашиян - Kim Kardashian: Hollywood.

От базираната в Тексас текила искат на бранда на модела да му бъде забранено да използва това лого и тези цветове, както и да бъдат финансово компенсирани от печалбите, регистрирани за този период от Tequila 818.

Кендъл Дженър, 818 и защо текилата й не е на почит в Twitter и Instagram

Защо всички нападнаха текилата Кендъл Дженър

А тя тъкмо се похвали с нея

Още през месец май 2021 г., когато Кендъл Дженър пусна текилата си на пазара, от Tequila 512 публикуваха в профила си в Instagram колаж (може да бъде видян тук), който показва сходствата между етикетите.

Тогава се заядоха с модела, че нейният продукт е двойно дестилиран, докато техният - тройно, но пък цената на Tequila 818 двойно по-висока.