Един от най-успешните модели в света Кендъл Дженър тъкмо се похвали със старта на новия си бизнес - собствена марка текила (Tequila 818), и веднага отнесе дълга тирада от обвинения в социалните мрежи. Въпреки редицата дегустации на тъмно и наградите от конкурси, които печели напитката, тя успя да предизвика и тонове негативни реакции в социалните мрежи.

Кендъл Дженър, Tequila 818 и новото начинание на модела

Кендъл Дженър вдига градуса

Вече сме опиянени

Едно от обвиненията е, че новият бизнес на Дженър е поредният пример за бели знаменитости, които печелят от други култури.

Въпреки че текилата й се произвежда в духа на мексиканските традиции и земеделието на Халиско, където фермерите събират синьо агаве за производството й.

Друг потребител пък е недоволен от факта, че чужденците (в това число и Кендъл) плащат на мексиканските работници експлоататорски заплати и не признават богатството на местната история и култура.

А трети е възмутен, че белите звезди се възползват от мексиканските занаятчии, традиции и възможностите от селскостопанския бизнес, но посещават Кабос и Пуерто Ваярта само за отдих.

Дженър все още не е отговорила на упреците срещу нейната 818, уточняват от Hypebae.