По принцип Катрин Хейгъл не е от известните личности, които обичат да говорят за личния си живот и доста рядко се случва да чуваме нещо от нея.

Катрин Хейгъл, Woodhull и филмът за Виктория Удхъл - първата жена, кандидатирала се за президент на САЩ

Катрин Хейгъл - жена на трима мъже

Супер любопитен проект

Но именно нещо лично я накара да мине в режим на споделяне. От профила на актрисата в Instagram разбираме, че брат ѝ Джейсън е загинал в автомобилна катастрофа през 1986 г.

Катрин Хейгъл сподели негова снимка и под нея поясни, че по принцип не говори за случилото се, но сега е решила да го направи. Тя пише, че на 23 септември 1986 г. брат ѝ е бил приет в болница и поставен на животоподдържащи апарати.

Седмица по-късно лекарите и семейството на Джейсън са взели решението да спрат апаратите. Катрин Хейгъл пише, че се навършват точно 35 години от смъртта му и призовава последователите си да постъпват не по лесния начин, а по правилния.

Актрисата визира решението на родителите си да дарят органите на Джейсън, за да могат други хора да бъдат избавени от страданията си. Хейгъл пише, че всичко, което е можело да бъде дарено, включително очите му, е било направено.

Но и тя, и родителите ѝ смятат, че именно това би искал и самият Джейсън - да помогне на хората, когато за самия него няма какво да се направи.