Катрин Хейгъл няма да се появи в дълго чаканото продължение на "Анатомията на Грей", но за сметка на това се е захванала с доста любопитен лимитиран сериал. Той е по действителната история на първата жена, кандидатирала се за президент на САЩ.

Woodhull ще разказва историята на Виктория Удхъл - образ от американската история, който е пренебрегван до момента, но който се оказва особено актуален покрай Камала Харис - първата жена, която ще бъде вицепрезидент на САЩ.

"В момента, в който научих невероятната история на Виктория, бях решена на всяка цена да я пренеса на екран", казва 42-годишната Хейгъл пред Deadline. А историята наистина заслужава да бъде разказана, защото е доста любопитна.

Снимка 391145

Източник: GettyImages

През 1872 г. Удхъл е първата дама, кандидатирала се за президент на САЩ от името на Партията за равни права, която подкрепя движението на суфражетките. Заедно със сестра си Тенеси, Виктория е и първата жена, която отваря собствена брокерска фирма на Уолстрийт.

"Скандалността" й не стига само до тук. Освен че основава собствен вестник, Удхъл пропагандира свободната любов - тя живее в апартамент в Ню Йорк със съпруга си, бившия си съпруг и любовника си.