Коледа е съвсем близо, и както е обичайно за това време на годината, редица известни личности и обикновени хора се включват в различни благотворителни инициативи. Изключение не направи и съпругата на крал Чарлз Камила.

Крал Чарлз, Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън, принц Хари и Меган Маркъл, и ще се съберат ли в Сандрингам за Коледа

Ще се събере ли кралското семейство за Коледа

Отново всички очакват Хари и Меган

Кралицата-консорт участва в раздаването на плюшени играчки заедно с фондация Barnardo, която подпомага деца в домове и такива в неравностойно положение. Камила лично присъства в една от детските градини, където бяха раздадени играчките.

Самите те са наистина специални - става дума за плюшените фигурки на мечето Падингтън, оставени пред дворците Бъкингам и Уиндзор в знак на почит към кралица Елизабет Втора след смъртта й. След погребението й те бяха събрани, изпрани и подготвени за дарение.

Бъкингамският дворец дори публикува забавно видео, на което се вижда как мечетата са събрани, подготвени и "настанени" временно в двореца, докато изчакват времето да стигнат до своите деца.

Падингтън - герой на писателя Майкъл Бонд, стана символ на Платинения юбилей на кралица Елизабет, когато тя се снима в забавно кратко видео заедно с мечето. В него кралицата и любимия детски плюшен герой пиеха заедно чай.