През 60-те години на миналия век Туиги е един от емблематичните образи в модната индустрия. Едва на 17 години, предизвиква истински фурор с нестандартната си визия. С ръст около 170 см, тя тежи малко над 40 кг. - с което се противопоставя на наложените в предното десетилетие пищни модели на женска красота.

L'Imperfetta - италианската модна агенция за нестандартни модели, която променя представите за красота

Италианската модна агенция, която променя стандартите за красота

Когато несъвършенството е предимство

Днес Туиги, чието истинско име е Лесли Лоусън, е на 73 години. И категорично заявява, че не се страхува от остаряването и дори, че се "гордее" с бръчките си. Добавя, че по-скоро се плаши от козметичната хирургия и нейните интервенции.

Признава, че никога не се е подлагала на козметични процедури като например ботокс, за разлика от много други знаменитости. В скорошно интервю за Daily Mail Туиги казва, че разбира защо хората са склонни да си правят малки корекции, при необходимост. "Но всички онези неща, които си инжектират, в резултат на което се появяват комичните скули, които изглеждат така, сякаш в тях са натъпкани топки памук... Това не го разбирам и ме плаши."

Туиги поддържа фигурата си с пилатес, който практикува веднъж седмично. Споделя, че това ѝ е помогнало да облекчи хроничните болки в гърба си. И като цяло е спокойна по отношение на теглото си. "Да, килограмите ми са повечко от преди, но така и би трябвало на възрастта, на която съм."

През 2020 г. моделът заяви пред Guardian, че не смята, че модната индустрия някога "ще се отдалечи напълно от онзи тип красота, който включва слабо и стройно тяло". Запитана тогава дали трябва да се фокусира повече върху различните форми и размери, тя отговори: "Не мисля, че висшата мода някога ще се откаже напълно от хубостта, но мисля, че други части на индустрията започнаха да използват различни форми и размери и, да, мисля, че трябва да го правят."

Кариера на Туиги е изградена върху представата за "екстремната красота", дори прякорът й е свързан с твърде слабата ѝ фигураѝ. Неведнъж тя е говорила за "кльощавия" образ на тялото, за който категорично твърди, че е въпрос на генетика. И винаги се е обявявала срещу крайните диети, които вредят на тялото. "Има момичета, които са тласнати към това да не се хранят, за да отслабват, а това не е добре, защото се стига до трагедии - до болести, дори смърт", казва още моделът, цитиран от Independent.