На 7 май в Музея на изкуствата "Метрополитън" в Ню Йорк се проведе поредното издание на Мет Гала. Събитието отдавна се е затвърдило като мястото, където звездите демонстрират най-екстравагантните си тоалети. А тазгодишната тема "Небесни тела: модата и католическото въображение" успя да развихри фантазиите до нови върхове.

Най-забележителните визии на Мет Гала 2018 г.

Най-забележителните визии на Мет Гала 2018 г.

Блейк Лайвли, Риана и Кейти Пери сред най-коментираните имена

Тоалетите на десетките бляскави гости на събитието са най-коментираната тема в социалните мрежи вече повече от денонощие. А отсъствието на една звезда предизвика разнопосочни реакции - от притеснение и недоумение до открит присмех.

Става дума за Бионсе. Поп дивата, която направи ударно завръщане на фестивала Coachella, не мина по червения килим на Мет Гала. Въпреки че някои потребители на Twitter се пошегуваха, че певицата все пак е била на мястото на събитието, но облечена като Светия дух.

A други посочиха, че Бионсе отдавна се е отчела с тоалети по темата и останалите могат само да я копират. Няма как да пропуснем сравненията между поп дивата и колежката й Cardi B.

Риана се превърна в една от най-дискутираните звезди на Мет Гала 2018, а сравненията й с папата - заради аксесоара на главата й, не са никак неочаквани. Все пак, приликите са целенасочени и явно желаният ефект е постигнат.

Кейти Пери, която се появи с къса златна рокля и огромни крила, набързо бе разконспирирана, че явно е прекалила с една конкретна енергийна напитка, която дава крила.

Крис Дженър, майката на Ким Кaрдашиян, успя да се превърне в една от най-подиграваните звезди от червения килим. Черната й рокля бе сравнена от потребители на Twitter с четка за прах. С нея уж тя се опитва да замете бъркотията, която Кание Уест забърка в последните дни именно в социалната мрежа.

Селена Гомес също се оказа в центъра на не особено приятни коментари. Роклята й не предизвика особен интерес, защото бледнееше пред останалите тоалети. Но гримът й няма как да подминем. Сякаш сама се е гримирала в последните минути преди да излезе пред камерите. За оранжевия й тен ще си спестим коментара...