След случаят на насилие над 18-годишната Дебора от Стара Загора редица известни личности решиха да изразят позицията и виждането си.

Survivor 7, Филип Буков, Марго Купър и снимката ѝ без грим

Как изглежда Марго Купър от Survivor 7 отблизо без грим

Нежна и естествена

Актьорът Филип Буков обаче реши не просто да се възмущава и изказва мнение, а да разкаже една лична история, свързана с косата му. В профила си в Instagram Буков пише, че е получил много съобщения от фенове, които го подтикват да изкаже позицията си спрямо случилото се.

Но той е решил да разкаже история, подплатена със снимки. Филип Буков пише, че през 2015 г., когато още е бил студент в НАТФИЗ, се е хванал на бас с приятели кой от тях ще издържи най-дълго, без да се подстригва.

Надпреварата продължава около година и половина и актьорът я печели. Тогава бърза да отиде при фризьорката си, за да подстриже косата си. "Тя не беше много дълга, но вече не приличах на нищо, влизаше ми в очите, главата ми се потеше в каската на мотора и като цяло много ми пречеше." 

Но във фризьорския салон Филип Буков бива убеден да не си реже косата, а да я задържи поне още година и половина. Идеята е била да могат да се оформят кичури от поне 30 сантиметра, за да може косата да се дари за направата на перуки.

анкета

Трябва ли известните личности да взимат отношение по свързани с насилие случаи?

Виж резултати

Да, защото позицията и мнението им имат силно влияние върху хората 21.7%

Не, защото го правят за PR 17.8%

Трябва да дават пример не само с думи, а и с дела 20.8%

Всички трябва да взимаме отношение 39.7%

"И така още година и половина, а вероятно и малко повече, ходех като Маугли. В крайна сметка, успяхме, косата беше отрязана и дарена. Надявам се, че е свършила добра работа на някого в нужда."

Филип Буков пояснява, че към онзи момент е направил това, което е можел, за да помогне на някоя дама и отношението му към нежния пол "винаги ще бъде такова".

"Това нито е било първата кауза, която съм взел присърце, нито е последната. През годините винаги, когато мога, съм взимал участие в благотворителни инициативи. Просто не им давам гласност, освен ако изрично не са ме помолили, защото "Дела трябват, а не думи."

Тото, Тити Папазов и Pepsi България - последствията за подскаста "При Тото" са вече факт

Pepsi не иска Тото - последствията за рапъра започнаха

Позицията на Pepsi България и хотел "Арте"

Филип Буков завършва поста си с думите, че не е искал да разказва историята, защото със сигурност ще има хора, които ще го упрекнат, че си прави реклама, но поради интереса на феновете си, е решил да го направи.