През септември 2018 г. останахме доста изненадани от решението на Риана да включи бременната в деветия месец Слик Уудс в ревюто, с което представи поредната си колекция бельо. Изненадата бе още по-голяма да научи, че манекенката е родила броени часове след изявата си на подиума, а докато дефилира, е изпитвала родилни болки. 

Слик Уудс

Източник: GettyImages

Слик Уудс

Това не е първият случаи на бременна манекенка, със сигурност няма да е и последният. В това се убедихме само преди дни, когато на ревюто на Schiaparelli, част от Haute Couture седмицата на модата в Париж излезе 40-годишната Ерин О'Конър, предава Independent. 

Любопитното в случая е не толкова възрастта на модела, колкото фактът, че е в доста напреднала бременност. За разлика от Уудс обаче, тук големият корем е прикрит с още по-голяма тюлена рокля. Но един бърз поглед в профила в Instagram на Ерик ни дава достатъчно информация за нейното състояние.

Преди години О'Конър отново излезе на подиума с бременно коремче и очевидно това по никакъв начин не я притеснява. Явно и моделите, които очакват дете, вече не бива да се притесняват, че може да загубят работата си, защото и по време на бременността могат да дефилират. Ако, разбира се, дизайнерите са съгласни с тази идея.

Нека върнем лентата назад и да си припомним някои от най-известните модели, които излязоха на подиума с бременни. Разликата с последните два случая е, че тези красавици са с доста по-малки коремчета.

Ирина Шейк

В края на 2016 г. моделът участва в шоуто на Victoria Secret, въпреки че бе във втория триместър на бременността си. Перфектните й форми и умелото прикриване на коремчето ни кара доста да се загледаме, за да разберем, че наистина е в очакване на първото си дете. Няколко месеца по-късно, тя дари Брадли Купър с дъщеричка.

Снимка 402572

Източник: GettyImages

Алесандра Амброзио

По време на Седмината на модата на Сао Пауло през 2012 г. моделът дефилира със сладко коремче и все така стройни крака. Тогава Алесандра е бременна с второто си дете и това въобще не е единственото й появяване на подиума, очаквайки да стане майка.

Година по-рано Амброзио взе участие във Victoria's Secret Fashion Show и се появи по бельо на подиума, а масивни бижута подчертаваха ясно, че след няколко месеца ще има бебе.

Снимка 402589

Източник: GettyImages

Лили Олдридж

Още един от Ангелите на Victoria Secret, който гордо демонстрира бременността си. Пред 2011 г. и тя, както колежката й Алесандра Амброзио, излезе на подиума на ежегодното шоу на марката с наедряло коремче, което обаче бе добре прикрито. Видяхме я и още няколко пъти на котешката пътека преди да стане майка, пише Harper's Bazaar.

Снимка 402591

Източник: GettyImages

Ашли Гуд

Моделът в напреднала бременност взе участие в Haute Couturе ревюто на Chanel през 2014 г. и дори на нея бе отредена честта да закрие модното шоу, хваната за ръка от самия Карл Лагерфелд.

Снимка 402596

Източник: GettyImages

Миранда Кер

2011 г. явно е годината на бременните манекенки. По същото това време и Миранда Кер разходи коремче по време на ревю на Balenciaga. Но без излишна показност, както при Слик Уудс преди месеци...