Желанието на всеки футболист е да изиграе колкото се може повече мачове за отбора си. Но реалността е такава, че не са много играчите, които изиграват всеки един мач от сезона.

Евдокия Попадинова, контузията ѝ и как се възстановява от нея футболистката

Трудностите пред най-добрата българска футболистка

Как върви възстановяването на Евдокия Попадинова

И не защото треньорът е решил за някой двубой да ги остави на резервната скамейка, а защото трябва да се справят с контузии и наказания. Е, повечето футболисти може би, но не и Иняки Уилямс

Играчът на Атлетик Билбао може да се похвали с постижение, на което дори легендите в спорта биха завидели. От цели шест години Уилямс не е пропускал мач на отбора си в Ла Лига.

В неделя, 17 април, Иняки Уилямс записа своя 227-ми пореден мач в испанското първенство. Неговият тим загуби от Селта Виго, но пък 27-годишният испанец със сигурност ще запомни с добро двубоя.

И по това отношение е недостижим. Дори доскорошният лидер в класацията за най-много последователни мачове в Ла Лига - Хуанан Ларанага, е далеч от него със своите 202 мача.

Според Stats Perform, за последно Иняки Уилямс пропусна мач на Атлетик Билбао през април 2016 г., като е изиграл всички 38 мача в сезоните от тогава насам. 189 пъти пък е стартирал като титуляр, пише Yahoo Sports UK.

Рамазан, Кайри Ървинг, Садио Мане, Карим Бензема и предизвикателствата пред професионалните спортисти по време на свещенния за мюсюлманите месец

Предизвикателствата, пред които Рамазан изправя спортистите

Карим Бензема, Кайри Ървинг и компания са доказателство, че няма невъзможни неща

Последователните изиграни мачове може и да са впечатляващи, но головата сметка на Уилямс не чак толкова. За изиграните 32 мача от този сезон нападателят има едва седем отбелязани гола. От старта на сезон 2016-2017 общо головете му са 44.