Началото на годината за най-добрата българска футболистка през последните няколко години - Евдокия Попадинова, не бе никак добро.

Евдокия Попадинова, колко високо отскача и как прави лицеви опори на една ръка

Невероятните възможности на най-добрата българска футболистка

Скрива шапките на всичко живо

В края на месец януари тя се контузи по време на мача на нейния Наполи срещу Рома, загубен с 0:1. Попадинова споделя в профила си в Instagram не само как върви възстановяването ѝ, но и колко трудно всъщност е да си футболист.

Така знаем, че контузията ѝ, причинена от грубо влизане на противник, се е оказала по-сериозна от очакваното. Затова в началото на февруари е претърпяла операция на дясното коляно, а възстановяването ѝ продължава.

В един от последните си постове в социалната мрежа футболистката пише, че последните два месеца са били много тежки за нея, макар и това, което публикува, да не го предполага. Евдокия Попадинова пояснява, че се е надявала, че може да се върне на терена по-скоро, но това няма да се случи.

Но е наясно, че в живота не всичко се случва така, както сме го планували. Точно както не всяка битка се печели още в първия рунд. Макар и възстановяването да върви добре и тя вече да натоварва оперирания си крак, футболистката не спира да мечтае за момента на завръщането си в игра.

Не пояснява какви са прогнозите на лекарите това да се случи, но ние сме сигурни, че Попадинова ще се върне по-силна отпреди, защото през годините е претърпявала и други тежки травми.