Вече е факт - Twitter e собственост на Илон Мъск. Той пък не се забави и минута, и започна с големите промени с апломб, както и сме свикнали от него. Освен че вече е главен изпълнителен директор на социалната мрежа, той обмисля и други новости.

Илон Мъск, Twitter и новината, че милиардерът вече официално е новият собственик на социалната мрежа

Как приключи сагата на Илон Мъск с Twitter

“Птицата е освободена”

Милиардерът, който вече е шеф на три големи компании - Tesla, SpaceX и Twitter, смята да сложи месечна такса на верифицираните профили. Става дума за официалните профилите на известни личности или компании, които са отбелязани със специфичния син знак Twitter Blue.

Според информацията на The Verge, профилите с Twitter Blue ще трябва да плащат по 19.99 долара на месец, ако искат да го запазят. В противен случай ще станат като всеки друг неверифициран профил в мрежата.

Точно на тази промяна реагира Стивън Кинг. "20 долара на месец за една синя отметка? Майната ви, вие трябва да ми плащате. Ако това е истина, се махам", написа авторът на "То". Разбира се, отговорът на Мъск не закъсня.

"Все някак трябва да си плащаме сметките. Twitter не може да разчита само на рекламодатели. А какво ще кажеш за 8 долара на месец?", написа той в директен отговор към Кинг. Кралят на ужаса обаче не го удостои с отговор.

Мъск на Хелуин партито на Хайди Клум

Източник: GettyImages

Мъск на Хелуин партито на Хайди Клум

Месечната такса е само една от грандиозните промени в социалната мрежа, планирани от новия й собственик. Хоумпейджът на Twitter вече е променен, голяма част от директори на мрежата бяха уволнени още в първия работен ден на Мъск в нея, очаква се и ощо 25% от служителите да бъдат съкратени.