Илон Мъск публично и многократно е изразявал тревожността си от намаляването на населението и е призовавал хората да създават по-големи семейства. И по всичко личи, че самият той иска да допринесе и да даде личен пример.

Секс срещу акции и къщи - обвиненията срещу Илон Мъск от служителките му

Секс срещу акции и къщи - обвиненията срещу Илон Мъск от служителките му

Няма никакви скрупули

В материал на Bloomberg, в който се говори за обсесията на милиардера за раждането на повече деца в световен мащаб, се споменава, че самият той е станал баща отново по-рано тази година. Според статията майката на бебето е изпълнителният директор на компанията му Neuralink - Шивон Зилис. Посочва се обаче, че както тя, така и Илон Мъск са отказали коментар.

След като няколко чуждестранни медии отразиха новината, от Page Six пишат, че милиардерът най-накрая е направил изявление пред тях, като уточнява, че детето не е "тайна", а новината за раждането му би било "странно" да бъде разпространявана за пресата.

"Всички наши приятели и семейство знаят", допълва Илон Мъск. Той обаче не е издал нито какво е името, нито пола на новороденото.

Бебе номер 12 за милиардера е третото, което има от 38-годишната Шивон Зилис. През ноември 2021 г. се родиха близнаците им Страйдър и Азур.

Само месец преди това пък Илон Мъск и Grimes посрещнаха дъщеричката си Екса Дарк Сидеръл (Exa Dark Sideræl) чрез сурогатна майка. От певицата милиардерът има общо три деца, но в момента се води съдебна битка за родителските им права.

Защо Илон Мъск се закани да забрани устройства на Apple в компаниите си

Защо Илон Мъск се закани да забрани устройства на Apple в компаниите си

Милиардерът не е доволен от партньорстово между Apple и OpenAI

От бившата си съпруга Джъстин Мъск пък той има пет деца. Това са близнаците Грифин и Вивиан, както и тризнаците Кай, Саксон и Деймиън.