Да имаш милиарди и да стоиш начело не на една, а на няколко огромни компании в различни сфери, далеч не значи, че трябва да живееш в палат. Именно това е мисленето на Илон Мъск, който през 2020 г. обяви, че продава недвижимата си собственост, за да инвестира парите в бизнесите си.

Илон Мъск и предполагаемата му злоупотреба с наркотици

Употребява ли наркотици Илон Мъск

Милиардерът показва притеснително поведение

И така един от най-богатите хора на света заживя във фургон в близост до базата на SpaceX в Бока Чика. Много нетрадиционно и точно в него стил бихме казали. А и го има моментът, че толкова и се задържа вкъщи, защото по-голямата част от времето прекарва по офисите си и често спи я на бюрото, я на земята.

Уолтър Айзъксън, който написа последната биографична книга за Илон Мъск, се оказва един от честите посетители в дома на милиардера. Именно той публикува в Twitter кадър, от който разбираме как изглежда общото пространство, обединяващо хола и кухнята на човека, който притежава над 210 милиарда долара.

На снимката не виждаме нищо впечатляващо и различно от един дом на средностатистически американец. Може би единственото, което подсказва, че тук живее някой по-различен, е малката, черна ракета върху дървената маса, пише IndiaTimes.

Обикновеният начин на живот всъщност е това, на което милиардерът е свикнал през по-голямата част от живота си. Като студент той често е имал само по долар на ден и му се е налагало да се справя с наистина малко, докато трупа много.

Защо Илон Мъск нападна Парис Хилтън заради рекламите в X

Защо Илон Мъск нападна и Парис Хилтън

Мъск продължава да е верен на себе си

И днес Илон Мъск живее в своето двустайно жилище, което прилича точно на ергенска квартира. На гости най-често му идва неговата майка Мей Мъск, която неведнъж е споделяла, че дори и се е налагало да спи на пода, ако иска да пренощува при сина си. Но на този етап мечтите на милиардера се простират много по-далеч от това да тъне в лукс и да има няколко прислужнички например.