В началото на лятото съревнованието между двама от най-богатите и успешни мъже в света, Илон Мъск и Марк Зукърбърг, ескалира до неочаквано ниво. През юни те се съгласиха, че ще премерят сили един срещу друг с бой в клетка. Миналият месец пък залозите се вдигнаха още повече, когато Марк Зукърбърг реши да пусне конкурент на Twitter, наречен Threads.

Защо Марк Зукърбърг консумира по 4000 калории и какво си поръчва от McDonald's

Гладното момче Зукърбърг

4000 калории и много McDonald's за Марк

Въпреки че новата социалната мрежа далеч не се оказа толкова успешна, колкото създателят ѝ се надяваше, той изтъкна пред Мъск, че именно тя е по-надеждната платформа, в която всъщност могат да се събират пари за благотворителност.

В пост Марк Зукърбърг бе предложил датата на дуела им да бъде на 26 август, но собственикът на Twitter така и не я потвърди.

Илон Мъск обаче наруши мълчанието си вчера, 6 август, когато публикува в социалната си мрежа, че вдига тежести през целия ден, за да се подготви за битката. Той изтъкна още, че мачът ще бъде предаван по X (преди Twitter) и всички приходи ще отидат за благотворителност, пише CNN.

В поста си обаче собственикът на Tesla и Space X не дава никакви други подробности, включително и за датата на събитието, което иначе задава очакванията да бъде зрелищно.

Марк Зукърбърг и снимките от тренировка с ММА шампионите Израел Десаня и Александър Волкановски

Успя ли Зукърбърг да уплаши Мъск

Внимавай с кого се забъркваш, Илон

И все пак, предвид че и Илон Мъск, и Марк Зукърбърг се подготвят стабилно физически за съревнованието помежду си, очакваме скоро да има ново развитие по неговата организация.