Вече неведнъж сме се убеждавали, че когато Илон Мъск си науми нещо, е само въпрос на време то да се осъществи. Още в зората на своята кариера като предприемач той има планове за домейна x.com, който в момента отново е негова собственост. А сега прилага в действие плана си да превърне Twitter в "Х - приложението за всичко".

Марк Зукърбърг конкурира Илон Мъск и Twitter с Threads

Хитрият ход на Зукърбърг срещу Мъск

Съперници и без клетка

Безспорно социалната мрежа се промени коренно, откакто милиардерът стана неин изпълнителен директор. И въпреки че заради гнева срещу него реши да делегира правомощията си на Линда Якарино, на всички е ясно кой дърпа конците в компанията. И че пак ще стане неговото.

Илон Мъск промени профилната си снимка в Twitter с такава, на която на черен фон е изписана буквата "X". От негова публикация виждаме и как тя е изгряла върху централа на Twitter в неделната нощ. В описанието на профила си той написа сайта "Х.com", който пренасочва към Twitter.

Новият изпълнителен директор Линда Якарино също си публикува логото с бялата буква на черен фон и написа: "Х е тук. Нека да го направим". И всичко това е достатъчно красноречиво, за да смятаме, че съвсем скоро ще настъпи цялостна трансформация на социалната мрежа.

От началото на съществуването си през 2006 г. Twitter става разпознаваем с логото си на синя птица. А сега собственикът му го замени с "Х". Промяната стана повсеместна в рамките на 24 юли и вече всички се сбогувахме с добре познатото птиче.

Но новостите далеч не спират дотук. В комбина с Линда Якарино Илон Мъск е заявил, че съвсем скоро платформата ще разполага с опции за плащания, банкиране и търговия. И тогава вече ще ни е трудно да я наричаме социална мрежа, въпреки че плановете са да не губи тази своя функция.

"Х ще ни свързва по начини, които тепърва започваме да си представяме", написа миналият уикенд Якарино в профила си и поясни, че за целта ще се използва изкуствен интелект. Идеята е Х да се превърне в "бъдещето на неограничената интерактивност", събирайки в себе си всичко, от което се нуждае един модерен човек - аудио, видео, съобщения, плащания, банкиране. И така ще се създаде "глобален пазар за идеи, стоки, услуги и възможности", цитират я от Daily Mail.

Джордж Сорос - жертва на голямата уста и публикациите в Twitter на Илон Мъск

Новата жертва на голямата уста на Мъск

Искрен на всяка цена

Определено ще е интересно да проследим осъществяването на тези планове, особено на фона на всички сътресения, които Twitter преживя, откакто Илон Мъск застана начело. За тези няколко месеца приходите от реклама са се стопили почти двойно. Ще разберем и дали и колко от тези близо 200 милиона активни потребители в момента ще се доверят на милиардера за функционалности, свързани с личните им финанси.