Когато имаш милиарди, можеш да си позволиш неща, които повечето простосмъртни не могат. Но често с неограничените възможности идват и нестандартните желания - защото знаеш, че можеш да ги задоволиш до едно.

Джак Дорси, храненето по веднъж на ден и спартанският режим на изпълнителния директор на Twitter

Спартанският режим на Джак Дорси

Как е винаги в кондиция

Милиардерите от Силициевата долина като Илон Мъск и Марк Зукърбърг определено имат по-различно ежедневие и навици от нашите. Затова и можем да останем доста изненадани, когато разберем какво обичат да похапват едни от най-известните предприемачи в света.

В края на 90-те години Джеф Безос признава с свое интервю, че няма особено здравословни хранителни навици - например обича да изяжда по цяла кутия бисквити всяка сутрин за закуска. Дори ги загрява във фурната и разтапя масло върху тях и въпреки това си остава слаб като вейка.

Снимка 519025

Източник: EPA/БГНЕС

През годините милиардерът неведнъж изумява хората, с които сяда на една маса, с нестандартните си поръчки. Но най-известна със сигурност става печената игуана, която яде през 2018г. в милиардерския клуб Explorers.

Вече бившата му съпруга Макензи успява да известна степен да го отучи от тези странности и Безос започва да се храни с био продукти, авокадо и смутита. Но съвсем скоро след развода разбрахме, че си е инсталирал машина за сладолед вкъщи, с която със сигурност често ще надвишава препоръчителния брой калории за деня.

Марк Зукърбърг също не остава по-назад, когато става дума за странни вкусови предпочитания. През годините той обича да си поставя доста екстремни новогодишни обещания. Като това през 2011г., когато се зарича, че ще яде месо само от животни, които сам е убил.

Снимка 540125

Източник: GettyImages

Малко след това кани на вечеря вкъщи Джак Дорси и му поднася месо от коза, която е "застрелял" с лазерен пистолет, а след това е довършил с нож. Но тези дни вече са зад гърба му и козите за основателя на Facebook вече са само домашни любимци.

А днес най-честият хранителен навик на Зукърбърг е просто да забравя да яде, улисан в работата си. Това неведнъж се е случвало и на друг милиардер - Илон Мъск, предава Daily Star.

Снимка 525216

Източник: GettyImages

Той неведнъж е признавал, че храненето му е досадно, защото само му губи от времето. Затова и най-често му отнема не повече от пет минути. Редовно му се случва и да пропуска закуската и да я заменя с шоколадово барче Mars (колко тематично само).

Докато е в университета, Мъск решава да харчи само по един долар на ден за храна. Налага му се да преживява на хот-дог, паста и някой и друг плод. А години по-късно е категоричен, че не съветва никого да си прави подобен експеримент, защото никак не е забавно.

Илон Мъск, SpaceX, Космосът, Джеф Безос и какво каза милиардерът в новото си интервю

Двойният удар на Мъск по Безос

Милиардерът пак е откровен

С годините милиардерът осъзнава, че е по-добре да се храни по-здравословно, като се надява тази промяна да компенсира липсата му на физическа активност, защото просто мрази да тренира.