Изказванията на Илон Мъск винаги са били противоречиви, точно като самия него. Милиардерът неведнъж е говорил за криптовалутите и конкретно за доджкойна, чиято стойност успя да увеличи многократно чрез публикациите си в Twitter.

Илон Мъск, Neuralink и първите опити с мозъчни чипове върху хора

Още една стъпка напред за мозъчните чипове на Мъск

Няма отказване, само забавяне

Очевидно Мъск е фен точно на тази криптовалута, въпреки че се отказа от идеята с нея да можем да си купим електромобил Tesla. Все пак, от края на миналата година на сайта на компанията бе въведена опция за купуване на някои други артикули от нея с доджкойни.

А сега в опитите си да я популяризира още повече, предприемачът отправи поредното си предизвикателство, този пък към McDonald's.

Дни по-рано един от създателите на доджкойна Били Маркъс коментира пост на веригата за бързо хранене в социалната мрежа и написа, че иска пържени картофки. А те му отговориха с картинка с кучето шиба ину, което е на логото на криптовалутата му.

В комуникацията се намеси и Мъск, който заяви, че ще изяде едно детско меню от McDonald's по телевизията, ако ресторантите започнат да приемат плащания в доджкойни. Идеята бе приветствана от много други потребители, които са категорични, че по този начин продажбите на веригата за бързо хранене ще се увеличат значително, предава Business Insider.

Илон Мъск, SpaceX, доджкойнът и как с криптовалутата ще се финансира мисия до Луната

Как Мъск ще изпрати доджкойна на Луната

И ще можем ли да си купим Tesla с него

От McDonald's пък благодариха за идеята и заявиха, че постоянно увеличават възможните начини на плащане. Засега обаче не е ясно дали ще приемат предизвикателството на Мъск и дали ще видим него да яде фаст фууд в името на доджкойна.