През изминалия уикенд Илон Мъск бе гост-водещ на комедийното предаване Saturday Night Live, а най-коментираната от него тема се оказа криптовалутата доджкойн.

Илон Мъск, синдромът на Аспергер и участието му в Saturday Night Live

Заболяването, за което Илон Мъск призна

Вече всичко си има обяснение

Милиардерът често я споменава и в публикациите си в Twitter, чиито смисъл някой път остава неразбран, но вече знаем, че това се дължи на синдрома на Аспергер, от който призна, че страда.

На всички обаче стана ясно, че стойността на доджкойна спадна драстично след участието на милиардера в предаването. А вероятно в опит да спре тази негативна тенденция и да предизвика нов скок, Мъск ни изненада с поредния си туит.

Снимка 525216

Източник: GettyImages

В него той заяви, че планира за началото на следващата година мисия до Луната, която ще бъде първата, финансирана изцяло с кроптовалута, в случая - доджкойни.

Тя ще носи името DOGE-1 Mission to the Moon и целта й е да изстреля сателит до естествения спътник на Земята.

Това твърдение идва близо месец след като предприемачът намекна, че буквално ще прати доджкойна на Луната. А горе-долу по същото време обяви и че скоро се очаква да бъде възможно да си купиш автомобил Tesla с биткойни, но засега само в САЩ, припомня BBC.

Очевидно новата цел на Мъск е криптовалутата, която започна на шега в социалните мрежи и за няколко месеца стана четвъртата най-скъпа в света, да стане и първата, която ще полети в Космоса. А пък кучето, с чиито облик я свързваме, да бъде първото меме извън орбита на Земята.

И отново всичко това може да ни звучи налудничаво, но знаем, че Мъск не се спира пред нищо, за да осъществи намеренията си. А вицепрезидентът на SpaceX Том Очинеро заяви, че "тази мисия ще демонстрира прилагането на криптовалута извън земната орбита и ще постави основата за междупланетна търговия".

Илон Мъск, SpaceX, сделката с NASA за кацане на Луната и как отново изпревари Джеф Безос

Мъск открадна Луната под носа на Безос

Плюс няколко милиарда

Около съобщаването на новината за мисията до Луната, финансирана с доджкойни, Мъск отправи и питане към милионите си последователи в Twitter дали искат да си купуват автомобили Tesla и с тази криптовалута. И за отрицателно време стотици хиляди души му отговориха положително.