Не минава и седмица без Илон Мъск да попадне в заглавията на медиите - понякога заради поредна технологична иновация, но доста често и заради провокативно поведение на бизнес или лично ниво.

Илон Мъск, Володимир Зеленски, войната между Украйна и Русия и напрежението между милиардера и президента в Twitter

Напрежението между Мъск и Зеленски

Всеки има виждания за по-бързо приключване на войната

51-годишният милиарден за пореден път изрази крайно мнение. В наскоро публикувано интервю във Financial Times основателят на Tesla и SpaceX обвини комунизма за хладните отношения с най-голямата му дъщеря.

Става дума за 18-годишната Вивиън Джена Уилсън, която е едно от петте му деца с първата му съпруга Джъстин Уилсън. През юни тази година Вивиън заяви пред съда желанието си фамилията Мъск да бъде махната от името й, за да не бъде свързвана с известния си баща.

Снимка 572223

Източник: GettyImages

Според Мъск виновни за решението й са "нео марксистите" в университетите. "Там цари абсолютен комунизъм... И вярването, че ако си богат, значи си лош", каза той, но не уточни в кой университет учи Вивиън.

"Отношенията ни може да се променят, но съм в доста добри с останалите си деца. Нямам как да спечеля всичките", каза още Мъск. Най-богатият човек на планетата за момента има десет деца.