Темата с "вредните" филтри, които се използват в платените онлайн публикации за разкрасяване и заличават и най-малките съвършенства на кожата става все по-популярна. А във Великобритания отскоро са и забранени.

Инфлуенсъри, козметични компании, филтри и какви точно са новите мерки на Острова

Инфлуенсърите вече няма да лъжат

Поне на Острова

Не знаем дали е част от рекламната кампания на певицата Холзи, но наскоро и тя се изправи срещу нереалистичните изображения в социалните мрежи.

Самата тя има собствена козметична марка и именно покрай дебюта на линията й за грим About-Face изразява неодобрението си всички платени и перфектни визии. Ето откъде идват съмненията ни доколко е искрена.

Пред Byrdie звездата разказва как в началото, когато набира популярност, набляга на грима, от страх папараците да не я хванат неподготвена. Тогава се притеснява от факта, че няма контрол над ъгъла под, който я снимат, светлината и други подробности.

Именно този момент от своето минало сравнява с въпросните "вредни" филтри в Instagram. И ги определя като "дезориентиращо преживяване", което принуждава хората да се чувстват "разочаровани" от истинските си лица.

В крайна сметка Холзи иска новата й линия грим да насърчи почитателите да бъдат "достатъчно смели", за да използват козметиката, която предпочитат, без да се съобразяват с това, което обществото смята за красиво.

Холзи, Алев Айдин и новината, че певицата е бременна

Защо Холзи слага край на горещите фотосесии

Голямата новина на Холзи

Тя самата е наясно каква е масовата представа за нейното най-привлекателно излъчване. Не смята, че прическата й в момента, тоест, обръснатата й коса, е възможно най-холивудското излъчване, но пък я кара да се чувства уверена.