Много от нас помним далечната 1984 г., когато всички застивахме пред киноекраните, за да гледаме "Индиана Джоунс и храмът на обречените". Това е вторият филм от поредицата за легендарния археолог, който този път се впуска в шеметно приключение с певицата Уили Скот и 12-годишният Малчо. 

Харисън Форд, "Индиана Джоунс" и петата част на филма на Стивън Спилбърг

Харисън Форд отново ще е Индиана Джоунс

Актьорът се завръща в знаковата роля

Малчо или по-скоро актьорът, влязал в тази роля тогава - Ке Куан, започва професионалната си кариера именно от култовия филм за проф. Джоунс. Като година по-късно го виждаме в класиката от 80-те "Дяволчетата".

След ролята си на Малчо, Куан участва само в девет филма. Но в крайна сметка се завръща тази година с Everything Everywhere All at Once, който му донесе награда Hollywood Critics Association Midseason и номинация за награда Сатурн.

Поредният паметен момент за Ке Куан се случи миналата неделя, 11 септември, по време на D23 Expo - събитие на Disney, на което компанията представя продукциите си за 2023 г. Тогава Индиана Джоунс и Малчо се събраха след почти четвърт век.

Цели 38 години след излизането на втория филм за Индиана Джоунс двамата актьори застават рамо до рамо за обща снимка, която Куан сподели в Instagram. "Обичам те, Инди. Индиана Джоунс и Малчо се събраха отново след 38 години", пише той в публикацията.

Култовата поредица за Индиана Джоунс започва с "Похитителите на изчезналия кивот" през 1981 г., като следващите десетилетия виждаме Харисън Форд като прословутия археолог още четири пъти. Но тук не свършва всичко. Следващата година актьорът отново ще нахлупи каубойската си шапка, готов да се изправи пред всяко предизвикателство. Безбройните фенове на проф. Джоунс вече може да подчертаят в календара си юни месец 2023 г., когато се очаква да излезе петият филм за археолога, режисиран от Джеймс Манголд.

Самият Харисън Форд обяви новината по време на събитието на Disney, а Куан беше поканен да присъства заради ролята си в сезон 2 на "Локи".

Харисън Форд на 81

Харисън Форд в 33 факта

Защото и Хан Соло, и Индиана Джоунс днес имат рожден ден

По-рано тази година Ке Куан беше помолен в Reddit AMA да снима още един филм за Индиана Джоунс, на което той отговори с: "Да!", посочва The ​​A.V. Club.