Колкото и здравословен живот да водим, нямаме никаква гаранция, че ще се разминем с COVID-19. Дори и на косъм. Със сигурност мнозина разчитат на качествената храна, спокойния живот и прочее полезни екстри, които могат да си позволят най-вече хората с възможности. Но и това не може да ни спаси.

COVID-19, главоболие, кихане и останалите най-често срещани симптоми за коронавирус

Какви са новите симптоми за COVID-19

Вирусът мутира и става все по-заразен

Тези дни стана ясно, че коронавирусът не е подминал чешкия супермодел Ева Херцигова, както и цялото й семейство. 48-годишната красива жена има три деца от италианския бизнесмен Грегорио Марсиаж - Джордж (14 г.), Филипе (10 г.) и Едуард (8 г.). И всички заедно се разболяват по едно и също време.

Това се случва през месец декември и въпреки че едва ли е искала най-близките й да се заразят с COVID-19, Херцигова споделя, че именно покрай общото им състояние, изкарала вируса по-леко. Защото е усетила силната подкрепа на съпруга и синовете си. "Можехме да се гушкаме и да стоим по пижами един месец", разказва още Ева.

Но тя все още се възстановява и казва, че COVID-19 е изтощителен, истински и сериозен. Дълго е имала чувството, че симптомите й ще останат завинаги.

Затова през месец февруари миналата година отива на почивка в лечебния спа център Chenot Palace Weggis, Швейцария, за да се възстанови. И престоят там определено й помага.

Но не достатъчно, затова променя някои стари навици и минава на друг, по-здравословен режим. Днес мисли и се облича по друг начин. Прави всичко по-съзнателно, по-бавно. "Няма защо да бързаме", цитират звездата от Telegraph Luxury.

Освен това, всеки ден си взима студен душ и спортува повече. Сутрин редовно разхожда кучето си в парка, докато тя кара колело. Но е по-скоро защитник на философията, че всичко зависи от храната.

"Храната за мен е елемент на енергия и източник на изцеление, както и обратното: тя може да бъде вредна. Ядем вегетариански или вегански ястия три или четири пъти седмично", уточнява още Ева Херцигова.