Трудно е да си представим празник без поне няколко наздравици. А когато става за дългата поредица от коледни и новогодишни дни, неминуемо да не вдигнем тостове с шампанско, коктейл или каквато и да е предпочитаната ни напитка.

Кой се събра на коледния обяд на крал Чарлз и Камила в Уиндзор

Кой не дойде на предколедния обяд на Чарлз

И кой беше там

Вероятно същото се случва и в британското кралско семейство. С тази разлика, че там има граница, която се спазва. "С ръка на сърцето мога да кажа, че абсолютно никога не съм виждал член на кралското семейство пиян", казва бившият иконом на крал Чарлз Грант Харълд.

Той признава, че макар голяма част от членовете на фамилия Уиндзор да имат любими напитки и да не се стесняват да ги употребяват, никога не се е стигало до неудобни ситуации. Харълд уточнява, че е бил на безброй партита и не видял нищо подобно.

Снимка 600580

Източник: GettyImages

Той работи за Чарлз, когато последният все още е принц на Уелс от 2004 г. до 2011 г. По това време присъства на множество събития, където е наблюдавал и принцовете Уилям и Хари. "Дори с Хари не се е случвало", допълва Харълд пред Hello.

Снимка 647195

Източник: GettyImages

Все пак бившият иконом разкрива някои от предпочитанията на фамилията. Според него Чарлз харесва шампанското Laurent-Perrier, докато кралица Елизабет е харесвала коктейл с джин и Dubonnet.

Принцът и принцесата на Уелс са любители на бирата - неведнъж Уилям и Кейт са виждани да се наслаждават на чаша гинес или лагер по време на официални събития.

Снимка 647197

Източник: GettyImages

Грант Харълд разкрива още, че по време на коледния обяд се спазват традиционните разбирания за поднасяне на виното - с предястието се поднася бяло вино, с основното (което обикновено е пълнена пуйка) - червено, а с пудинга за десерт - розе или розово шампанско.