Спортът е пълен с неочаквани обрати, а тенисът ни е научил, че никога не бива да подценяваме новобранците. Пореден пример за това е финалът при жените на първенството US Open, на който победител стана Ема Радукану.

Серина Уилямс, Олимпия и уроците по тенис, които дава на дъщеря си

Как Серина Уилямс учи дъщеря си да играе тенис

Видео уроци, от които всеки може да научи нещо

Тя е само на 18 години, родена е в Канада, но живее във Великобритания и се състезава за страната. А грабването на трофея е не само повратна точка в кариерата й, но и повод за радост за всички на Острова.

Броени часове след победата на Радукану, тя получи поздравления не от кого да е, а от кралицата и Кейт Мидълтън. В профила на херцога и херцогинята на Кеймбридж в Twitter се появи публикация, подписана със "С", което значи, че е от името на Катрин.

Снимка 546239

Източник: GettyImages

"Огромни поздравления за Ема Радукану зa зашеметяващото представяне и историческата победа в Големия шлем. Невероятно, всички сме толкова горди с теб. Лейла Фернандес (съперничката на Ема - б.а), браво за твоите невероятни постижения на US Open, беше удоволствие да те гледаме", написа Мидълтън, която познаваме като запален фен на тениса.

В официалния профил на Елизабет Втора в Twitter също се появи поздравление за новата тенис шампионка на Острова. "Това е забележително постижение на толкова млада възраст и е свидетелство за твоята упорита работа и отдаденост", се казва в него.

Малко по-късно от Бъкингамския дворец разпространиха и официално лично послание от кралицата към Радукану.

"Нямам никакви съмнения, че твоето невероятно представяне, както и това на опонента ти Лейла Фернандес, ще вдъхновят следващото поколение тенис играчи. Изпращам най-топлите си пожелания на теб и твоите фенове", обръща се Елизабет Втора към младата спортистка.