Когато си прекарал целия си съзнателен живот с един човек и в даден момент останеш без него, светът ти се променя из основи. Дори да си на преклонна възраст, болката и липсата не са по-малки.

Принц Уилям, принц Хари и милите им думи за принц Филип

Как Уилям и Хари почетоха принц Филип

Заедно в скръбта

В петък, 9 април, принц Филип напусна този свят два месеца преди да навърши 100 години. Кралицата все още е в осемдневен траур, а в събота, 17 април, ще е погребението на херцога на Единбург.

Сега кралското семейство е обединено не само от мъката си по него, но и от желанието да бъде подкрепа на Елизабет Втора в този вероятно най-труден момент от нейния живот. Покойният й съпруг се пенсионира от официалните си задължения през 2017 г., но тя никога не е отказвала самостоятелни ангажименти.

Снимка 526846

Източник: GettyImages

Очаква се обаче това да се промени и в повечето случаи да я виждаме в компанията на някой от двореца. Защото тя винаги е била по-щастлива, когато любимият ѝ мъж я придружава.

Всички са наясно, че никой не може да запълни празнотата, която остави принц Филип, но и всички заедно ще положат усилия да бъдат опора на Елизабет Втора, каквато ѝ беше той.

На 21 април кралицата ще навърши 95 години и за пръв път от повече от седем десетилетия ще посрещне празника без съпруга си. Но децата, внуците и правнуците ще бъдат плътно до нея със своята голяма любов и уважение.

Снимка 526848

Източник: GettyImages

Елизабет Втора разчита и на своя екип, членовете на който са не само нейни служители, но и близки приятели. Сред тях водеща фигура е Анджела Кели - дългогодишен личен асистент на кралицата, който се грижи за нейното облекло, но и често си говорят сладко-сладко. Двете се запознават през 1992 г., допадат си веднага и от тогава са неразделни, предава The Sun.

Главата на британската монархия има близки отношения и с други свои доверени хора извън кралското семейство. А в него голяма нейна подкрепа се оказва Софи, графинята на Есекс и съпруга на най-малкия ѝ син - принц Едурд. Именно тя я е посетила часове след смъртта на принц Филип.

Снимка 526849

Източник: GettyImages

Пред нея Елизабет Втора е споделила със сълзи на очи, че той си е тръгнал нежно и спокойно, сякаш някой е хванал ръката му и го е отвел някъде. А дори в този толкова труден момент, кралицата е останала "невероятна". Принц Чарлз пък е бил много загрижен, най-вече за майка си, а Уилям - съсипан от загубата.

Принц Филип, съпругът на Елизабет Втора и какво не знаем за живота на покойния херцог на Единбург

Принц Филип - живот като на филм

От буйно дете до най-голямата опора на кралицата

Херцогът на Йорк, принц Андрю, също посети майка си след смъртта на баща си и заяви пред медиите, събрали се около замъка Уиндзор, че семейството се е обединило, за да бъдат всички заедно и най-вече - с кралицата.