На 9 април тази година Елизабет Втора загуби своята сродна душа - принц Филип, с когото прекара повече от седем десетилетия от живота си.

Принц Филип, завещанието му и ще получи ли принц Хари част от наследството

Изненадите в завещанието на принц Филип

Има ли принц Хари място в него

След кратък траур обаче, 95-годишната кралица се върна към официалните си ангажименти и все по-често я виждаме широко усмихната, въпреки скорошната кончина на съпруга й.

За някои това може да е изненада и дори неприемливо, но именно това е било желанието на принц Филип - неговата Лилибет да изживее остатъка от живота си пълноценно и наслаждавайки му се максимално. Той със сигурност не е искал да страда за него така, както майка й кралица Виктория е страдала за съпруга си до края на дните си.

Снимка 537982

Източник: GettyImages

Това колко пълноценен може да си на нейната възраст е друга тема за разговор, но кралицата определено има много радост в живота си - най-вече в лицето на своите внуци и правнуци, които я обожават.

Разхлабването на COVID мерките и все по-големия брой събития, които пзозволяват социализация, макар и при нужната дистанция, също са повлияли положително на настроението на Елизабет Втора, която, както и всички ние, също не се е чувствала особено добре в условия на самоизолация, предава Daily Mail.

Принц Хари, Меган Маркъл, името на дъщеря им Лилибет Даяна и допитали ли са се до кралицата за него

Отново Хари и Меган срещу кралицата

Кой забърка скандала този път

Разбира се, усмивката на кралицата не значи, че загубата на принц Филип за нея не е била "разрушителна", както казват нейни приближени. Но сега остава да я крепи мисълта, че скоро отново ще се срещнат. А дотогава се наслаждава на подарените й дни.