В началото на връзката си с принц Уилям, приятелите на Кейт Мидълтън са се шегували с нея, наричайки я Waity Katy ("чакащата Кейт"). Ако тогава е чакала предложение за брак от британския престолонаследник, то днес двамата заедно чакат деня, в който ще застанат начело на монархията.

Дотогава обаче има още време, което те въобще не губят, а оползотворяват с все по-успешни тренировки за най-важната си роля. И усилията им не остават неоценени от кралицата.

Според експертите, Елизабет Втора е повече от очарована от начина, по който Мидълтън все по-успешно се адаптира към начина на живот на кралското семейство. Тя не го прави с излишна публичност и показност, а успява дискретно да превърне всички ангажименти в свое ежедневие.

Снимка 454420

Източник: GettyImages

Голяма част от работата й често остава и зад кулисите, просто защото не иска да я натрапва.

С "тихото достойнство", което притежава, Кейт е все по-близо до момента, в който британското общество ще я обича така, както трябва да обича своята бъдеща кралица, пише Daily Mail.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и голямата новина, която очакваме от тях

Голямата новина на Уилям и Кейт

Държат ни в напрежение

Всички тези неоспорими качества на херцогинята на Кеймбридж, начело с ентусиазма й да бъде полезна и да се възползва максимално от дадените й възможности, правят кралицата спокойна, че има свой достоен наследник.