Неотдавна споделихме впечатленията на един стюард от поведението на Джеймс Кордън по време на полет. В момента водещият на едно от най-популярните предавания в Щатите - The Late Late Show, отново е на прицел заради държанието си, този път в ефир.

Дженифър Анистън, Гордън Рамзи, Наоми Кембъл и Джеймс Кордън - как се държат на борда на самолет

Как се държат някои звезди по време на полет

Впечатленията на един страничен наблюдател

Наскоро Ким Сайра от TikTok стартира петиция срещу Джеймс Кордън на специализирания сайт Change, а поводът е кулинарното предизвикателство в шоуто му "Да си повърнеш червата или да ги напълниш".

То се състои в следното - гостите трябва да изберат отговора на труден въпрос или да опитат някое от ястията, които водещият нарича "отвратителни". Проблемът е, че сред кулинарните предложения на масата в шоуто често присъстват традиционни специалитети от различни азиатски държави.

Става въпрос за деликатеси като "балут" (сварено неизлюпено пиле) и "вековно яйце" (сурови яйца от патица, кокошка или пъдпъдък, които престояват за няколко седмици в смес от дървесна пепел, сол, вар, глина или ориз).

Според Сайра и десетките хиляди, които подкрепят петицията, частта "Да си повърнеш червата" в името и въобще цялата игра, са "подигравка" с азиатската кухня и "насърчават азиатския расизъм".

Българската попара и мястото ѝ в селекцията на най-екзотичните закуски в света

CNN за българската попара

И мястото ѝ в селекцията на най-екзотичните закуски в света

Междувременно, видни представители на европейската кухня като охлюви и телешки панкреас, се считат за "амбициозни и елегантни" произведения на кулинарията, съобщават от Hypebae.

@kimssaira

ok but this is actual Asian food & youre going on live tv telling people how gross it is. thats cringe

original sound - Kim Saira