Един от най-големите минуси на славата е вечната борба за неприкосновеността на личното пространство с папараците.

Хейли Бийбър, Дикси Д'Амелио и защо моделът нарича папараците „инвазивни“

Кой наднича под полата на Хейли Бийбър

Още един от проблемите на звездите

Прочутият рапър и успешен бизнесмен Джей Зи, или Шон Картър, както е истинското му име, в момента има подобен проблем. Той съди фотографа Джонатан Мeниън, който от години продава негови изображения, но без изричното съгласие на звездата.

Според жалбата на прочутия рапър, той никога не е давал разрешение на Мениън да продава въпросните снимки или да използва името му, негово подобие и идентичността му под каквато и да е форма.

Джонатан Мeниън е автор на корицата на дебютния албум на Джей Зи - Reasonable Doubt от 1996 г. , както и на стотици фотографии на рапъра. Повечето датират от зората на бляскавата му музикална кариера. Но впоследствие и в продължение на години Мeниън ги продава, най-вече като ги отпечатва върху различни предмети.

Самият подсъдим по това време е никому неизвестен и именно покрай проектите му с музиканта набира популярност. Както самият Мениън пише на уеб сайта си, днес той е "един от най-аплодираните портретни фотографи в страната и уникална сензация в света на хип-хопа".

Създал е над 300 обложки на албуми за популярни изпълнители като Aaliyah и DJ Khaled, напомнят от Reuters.

В съдебния иск на Джей Зи се казва, че според законите на Карифорния Мeниън е нарушил публичните му права и че фотографът е поискал от рапъра и предприемач десетки милиони долари, за да преустанови спорната дейност.

Джей Зи, Roc Nation, Team Roc и делото му срещу затворите в Мисисипи

Джей Зи влезе в затвора

Изпълнителят с благородна акция

Адвокатът на подсъдимия пък вярва, че: "Първата поправка дава право на господин Мeниън да продава произведения на изкуството с отпечатани върху тях фотографии, авторските права за които принадлежат на Мениън".