"Бързи и яростни: Хобс и Шоу" отново събра на големия екран двама от любимите ни актьори - Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм. Свикнали сме да ги виждаме в ролите на мъже, демонстриращи неизчерпаема физическа сила, които успяват да надвият дори десетки противници.

Затова още щом разбрахме, че двамата ще бъдат главните действащи лица във филма си зададохме въпроса кой кого този път. Но той е бил с предрешен отговор от началото.

Джонсън и Стейтъм имат ясна договорка с екипа на филма, че нито един от двамата не бива да излиза като победен от сблъсъците помежду им по време на снимките, за да не пострада имиджа им.

Снимка 438290

Битките са така режисирани, че да няма ясно дефиниран губещ. Това е обичайна практика за всички филми от поредицата "Бързи и яростни" и Вин Дизел също има такава клауза в договора.

В него се уточнява и колко точно насилие може да се прилага върху тримата актьори, за да не изглеждат като слабаци.

Снимка 438291

Скалата, който има завиден опит като кечист, например е поискал в една сцена с бой в предишен филм от поредицата да остане седнал, а не легнал, за да не изглежда напълно победен, пише Wall Street Journal.

Роман Рейнс, Дуейн Джонсън, "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" и как кечистът е ударил един от операторите

Да нокаутираш оператор по време на снимки

Роман Рейнс не обича да слуша какво му се говори

Друго изискване на алфа мъжкарите, които се подвизават като актьори в "Бързи и яростни", са повече близки планове, в които да се акцентира не мускулестите им тела.