Албумът на Дуа Липа Future Nostalgia излезе през март миналата година, точно четири дни, след обявяването на първия локдаун във Великобритания.

Дуа Липа, Elle САЩ, Ануар Хадид и какво сподели певицата в интервю за списанието

Дуа Липа: Възползвам се максимално от времето с гаджето ми Ануар Хадид

От корицата на списание Elle САЩ за новия албум Future Nostalgia, за пандемията и за изолацията с Ануар Хадид

Оказа се, че песните от него са се превърнали в "саундтрака на карантината" и за много хора приповдигнатите дискотечни ритми са се грижели за настроението по време на изолацията.

По данни на PPL, песните от Future Nostalgia са били най-слушаните в британския радио и телевизионен ефир през изминалата 2020 г. Компанията PPL следи за излъчваната музика по телевизионните канали и радиостанциите, както и тази, която пускат в пъбовете и клубовете.

По този начин певицата с балкански произход сложи край на доминацията на Ед Шийран, който беше най-излъчваният британски изпълнител от 2017 г. насам. Той остава на второ място в класацията за миналата година, следван от Ариана Гранде и Сам Смит.

Два от синглите на Дуа Липа - Physical и Don't Start Now - са сред десетте най-известни песни по британските телевизионни канали и радиостанции. С най-много излъчвания обаче е хитът Blinding Lights на Уикенд.

Дуа Липа, танците и защо е благодарна за забележките в социалните мрежи

Как приема Дуа Липа критиките

Отлично, нас ако питате

"Идеята ми беше да създам забавен свят, на който хората да се наслаждават, дори когато са вкъщи, и се чувствам късметлийка, че имах възможността да направя това", споделя Липа. Звездата вече работи по продължението, пише Yahoo!News.