Няма спор, че Дрейк е сред най-успешните изпълнители през последните 10, че и повече години. Почти всяка година неизменно рапърът получава и някоя друг номинация за наградите Грами.

Оливия Родриго, албумът Sour и седемте й номинации за наградите Грами

Рекордът на Оливия Родриго

С какво ще се похвали 18-годишната певица

Това се случи и тази година, като Дрейк получи две номинации. Едната дойде в категорията за най-добър рап албум за Certified Lover Boy, а другата за най-добро рап изпълнение за песента "Way 2 Sexy".

Но канадският изпълнител няма да спечели в нито една от двете категории. Знаем го, не защото сме ясновидци, разбира се, а защото самият Дрейк обяви, че иска номинациите му да бъдат оттеглени.

Според Variety решението е взето от рапъра и неговия екип, като към момента не е посочена официално причина за решението му. Има спекулации, че Дрейк е решил да се откаже от номинациите си заради факта, че в някои от делата за трагедията на концерта на Травис Скот - Astroworld, фигурира и неговото име.

Дрейк, Certified Lover Boy и рекордът, който постави за един ден в Apple Music

Дрейк отново разбива рекорди

Това само той го може

Причината е, че рапърът взе участие като гост в концерта на Скот. Но едва ли това е истинската причина. Като цяло Дрейк има сложни взаимоотношения с наградите Грами. Миналата година ги критикува остро, а през 2017 г. отказа албумът му More Life да бъде считан за претендент.