Ден на благодарността, посрещане на коледната елха в Белия дом - в последните дни виждаме често Доналд и Мелания Тръмп един до друг. И някак винаги ни е интересно поведението на Първото семейство, защото все ни изненадват с нещо.

Този път коментарът е на експерта по езика на тялото Джуди Джеймс. Тя открива някои характерни особености в това как Доналд и Мелания се държат един с друг, и много добре ги обяснява. Ето как.

Според експерта, президентът има подход към своята съпруга като към бизнес партньор. По-скоро делово отношение, лишено почти напълно от емоции. 

Снимка 391140

Източник: GettyImages

Въпреки моментите на физическа близост между Доналд и Мелания, президентът обръща внимание само и единствено на насъбрала се наоколо тълпа. Със съпругата си няма никакъв контакт очи в очи, което говори за голяма бездна помежду им.

Доналд Тръмп винаги се стреми да бъде и една крачка пред жена си. Tака демонстрира своето надмощие. И това му харесва. Мелания пък доказва, че тя е инициаторът на държането за ръка и за нея е по-важно, защото нейната ръка винаги е по-близо до торса й, т.е. тя придърпва съпруга си към себе си, а той все й бяга.

Снимка 391162

Източник: GettyImages

Понякога Първата дама си позволява и да постави ръка върху гърба на съпруга си. На пръв поглед мил, майчински жест, но всъщност това е нейният начин да опита да покаже, че и тя може да доминира, да ръководи властния си съпруг. А дали й се получава, всеки сам може да прецени.

Мелания Тръмп , Мишел Обама и един скандал между две Първи дами

Тихата война на Мелания Тръмп и Мишел Обама

И признанията на бившата Първа дама

Позите на тялото на двамата рядко са идентични, което е често срещано явление при много двойки. Копират се жестове, мимики. Но не и при Доналд и Мелания. Те са като два противоположни полюса, но явно са и толкова далеч един от друг, че не успяват да се привлекат, пише Express.