Само от мисълта за ледена вана ни побиват тръпки, но не можем да отречем и многобройните ползи за здравето, които им тази процедура. Терапията с ледена вода е процес, при който излагаме тялото си на много студена вода, за да предизвикате реакция на организма. Положителните стресори, като студената вода, насърчават телата ни да се адаптират по благоприятни начини, като имат както физиологични, така и когнитивни ефекти.

Виктория Бекъм, Никола Пелц и как свекървата поздрави снаха си за рождения ѝ ден

Заровиха ли томахавката Витктория Бекъм и Никола Пелц

Един мил жест от страна на Виктория Бекъм

За максимална полза ледените бани трябва да се правят в рамките на 20 минути след тренировката. Оптималната продължителност е 10 минути, като 15 минути са горната граница, преди да започне да става опасно за здравето. От всички тези предимства на ледената вана често се възползват много известни личности. Изключение не прави и Дейвид Бекъм, за когото знаем, че държи на външния си вид и това винаги да е във форма. 

Бившият футболист сподели клипче, на което го виждаме да се потапя в ледена вана навън, като наоколо всичко е потънало в скреж. Бекъм по бански, но с зимна шапка на главата. 

"Уоу, все още се размразява - два дни по-късно", пише под видеото той. Незнайно защо, но клипчето му стана причина за разпалена дискусия от страна на феновете, които го записаха с подигравки. От такива че носи шапка, защото се пази "да не настине", до такива, че "мами", тъй като според тях водата не е студена, тъй като "виждат изпаренията". Разбира се, намериха се и такива, които да го защитят, като обърнаха внимание, че въпросните изпарения не са от водата, а са от устата на Дейвид Бекъм. 

Виктория Бекъм, Дейвид Бекъм и практичната нова външна тоалетна в имението за шест милиона паунда

Практичната придобивка на Виктория и Дейвид Бекъм

Нуждата преди всичко

Лично на нас водата ни се струва толкова студена, че чак изтръпнахме. Каквато и да е всъщност температурата, не ни интересува особено. И се радваме, че имахме възможност да видим Дейвид Бекъм по бански, дори и за миг.