Година и половина измина откакто научихме, че Брус Уилис слага край на кариерата си заради заболяването афазия, с което бе дигностициран първоначално.

За Брус Уилис и деменцията - Ема Хеминг с емоционално признание

Какво е да си болногледач на Брус Уилис

Не й е лесно на съпругата му

По-рано през 2023 г. пък семейството на актьора съобщи, че вече има "по-специфична" диагноза за неговото състояние. В съвместно изявление в Instagram бившата му съпруга Деми Мур, както и най-големите му деца - Румър (35 г.), Скаут (32 г.) и Талула (29 г.) обявиха, че болестта е прогресила във фронтотемпорална деменция. "За съжаление предизвикателствата с комуникацията са само един от симптомите на болестта, с която се сблъсква Брус", споделиха още близките му.

Оттогава насам Ема Хеминг, настоящата съпруга на актьора, споделя открито в социалните мрежи как животът на цялото семейство се е променил и не крие, че заболяването е поставило всички пред голямо изпитание. Повече за състоянието на 68-годишния Брус Уилис към днешна дата, разкрива съпругата му по време на гостуването си в Today.

"Това, което научавам, е, че деменцията е трудна. Тежко е за диагностицирания човек, тежко е и за семейството. И не е по-различно нито за Брус, нито за мен, нито за момичетата ни. Когато казват, че това е семейна болест, наистина е така", споделя Ема Хеминг.

Тя разкрива още, че да научи подробности за състоянието на съпруга си е било "благословия и проклятие". За самата нея също не е било по-малко болезнено да разбере точно какво се случва със здравето му. "Но просто да знаем какво се случва с Брус прави нещата малко по-лесни", допълва съпругата на актьора.

Брус Уилис във филм на Куентин Тарантино - възможно ли е да се случи въпреки болестта на актьора

Въпреки болестта - ще участва ли Брус Уилис в нов филм

Ще има ли паметно сбогуване с киното

Ема Хеминг не скрива, че битката е трудна за цялото семейство. А на въпроса дали Брус Уилис е наясно със състоянието си, тя отговаря съвсем кратко: "Трудно е да разберем."