През март миналата година семейството на Брус Уилис обяви, че актьорът се бори с афазия, която засяга когнитивните му способности и слага край на кариерата му. Преди четири месеца пък стана ясно, че му е поставена по-специфична диагноза - фронтотемпорална деменция.

Брус Уилис отблизо - емоционалният разказ на дъщеря му Талула

Брус Уилис отблизо - емоционалният разказ на дъщеря му Талула

Борбата с фронтотемпорална деменция

За съжаление за болестта няма лечение, но това не отказва семейство Уилис от надеждата им в близко бъдеще това да се промени. "С напредването на състоянието на Брус се надяваме, че медийното внимание ще бъде насочено към информирането за тази болест, за която има нужда от повече внимание и изследвания", се казва в изявление на близките на актьора.

Те споделят още, че Брус Уилис "винаги е намирал радост в живота". От постовете им в социалните мрежи през последните месеци разбираме, че те го обичат безрезервно и непрекъснато го подкрепят.

Миналият месец съпругата му Ема Хеминг сподели емоционален пост в Instagram, в който не скри, че усеща "скръбта и тъгата". И призна, че това, което я прави силна, са топлината и любовта, които цялото семейство Уилис получава.

Поредната трогваща публикация, качена от Ема Хеминг, отново ни връща към щастливите спомени на Брус Уилис. Видеото е от посещение на семейството в Дисниленд. На кадрите виждаме, че актьорът се вози на една от атракциите заедно със съпругата си и една от дъщерите си. И тъй като е един наистина грижовен баща, е сложил едната си ръка пред тялото на момиченцето си, а другата - пред лицето му, за да закрие плашещата гледка.

Думите на Арнолд Шварценегер за Брус Уилис след диагнозата деменция

Думите на Арнолд Шварценегер за Брус Уилис след диагнозата деменция

Не просто колеги, а истински приятели

В коментарите, разбира се, не са спестени ласкателни коментари към загрижеността на Брус Уилис към децата му. Няма как обаче да знаем кога е правено видеото, тъй като Ема Хеминг не уточнява в поста си.