След като бе диагностициран с афазия миналата година, Брус Уилис се оттегли официално от актьорската кариера. През февруари тази година семейството му обяви, че конкретната диагноза, която му е поставена, е фронтотемпорална деменция.

Брус Уилис с внучето си - първа снимка, споделена от Румър Уилис, на актьора като дядо

Първа снимка на Брус Уилис с внучето му

Кадър от един специален ден

Оттогава Брус Уилис е заобиколен от любовта и грижите на съпругата си Ема Хеминг, от която има две деца, както и на бившата си Деми Мур, с която пък имат три пораснали дъщери - Румър, Скаут и Талула.

Тази година няколко пъти семейството му сподели кадри в социалните мрежи, от които личи, че за щастие състоянието на актьора не е много влошено.

И точно това явно дава надежда на режисьора Куентин Тарантино, че ще може да снима Брус Уилис в малка роля в десетия си и последен филм The Movie Critic, по който работата започва през септември. Ако разбира се актьорът не е твърде болен, това ще е неговата възможност да се сбогува с киното.

И какво по-хубаво от това да го направи с участието във филм на Тарантино, с когото са приятели и който му помага да се издигне отново след спад в кариерата. Това става с ролята на Брус Уилис в "Криминале" от 1994 г., където изиграва застаряващия боксьор Бъч Кулидж. Тогава Куентин Тарантино казва за актьора, че прилича на актьор от 50-те и според него няма друга звезда с подобен външен вид.

За последния филм на режисьора, по който работата скоро предстои, засега се знае доста малко. Но поне сме наясно, че действието ще се развива през 1970 г. в Лос Анджелис.

Дали обаче Брус Уилис ще се присъедини към актьорския състав на The Movie Critic, не е потвърдено. По думите на източника на Express Тарантино все още не се е свързал със семейството на актьора, за да обсъдят възможността.

Брус Уилис отблизо - емоционалният разказ на дъщеря му Талула

Брус Уилис отблизо - емоционалният разказ на дъщеря му Талула

Борбата с фронтотемпорална деменция

В случай че здравословното състояние на Брус Уилис обаче не му позволява да поеме този ангажимент, режисьорът е замислил поне да вкара в последния си филм кратка част от едно от предишните филмови участия на Брус Уилис.