Бритни Спиърс все по-уверено върви към освобождаване от попечителството на баща си. Първата малка победа стана факт, когато певицата получи право да си избере адвокат, който да ѝ помогне в това начинание.

Бритни Спиърс, Джейми Спиърс, делото за премахване на попечителство и малката победа на поп звездата

Първата малка победа на Бритни Спиърс

И как я отпразнува звездата

Бившият федерален прокурор Матю Роузънгарт беше одобрен от съдията по делото да представлява нейните интереси.

Той веднага е предприел постъпки за отстраняване на баща ѝ Джейми Спиърс, който заради психичното здраве на Бритни от 13 години контролира нейните финанси. Идеята е тази роля да поеме независим счетоводител.

Снимка 517986

Източник: Instagram / Britney Spears

За тази цел в съд в Лос Анджелис вече има подадено искане да се назначи калифорнийският счетоводител Джейсън Рубин. Отделно искане пък цели да се отнеме от Джейми Спиърс контрола върху авоари на стойност 60 милиона долара.

Снимка 503759

Източник: GettyImages

Обществената подкрепа към Бритни нарасна след емоционалните ѝ показания пред съда, когато тя описа кошмара, в който живее. Отстраняването на Джейми Спиърс е нещо, за което от дълго време настояват почитателите на Бритни Спиърс, които организираха кампания в нейна подкрепа под надслова "Освободете Бритни".

Бритни Спиърс, Джейми Спиърс, попечителството и кога ще се върне на сцената

Ултиматумът, който постави Бритни

Кога ще се върне на сцената

Двете искания на адвокат на Бритни ще бъдат разгледани на ново съдебно заседание, което е насрочено за 29 септември, пише BBC.