Заради проблемното ѝ психично състояние вече 13 години бащата на Бритни Спиърс е неин попечител и единственият човек, който може да се разпорежда с финансите ѝ - около 60 милиона щатски долара.

Бритни Спиърс, Джеймс Спиърс и решението на съда за попечителство на финансите ѝ

Пореден удар за Бритни Спиърс

Ще се отърве ли от „оскърбителното попечителство“

Певицата води дело за премахване на попечителството, а наскоро тя за първи път разказа пред съда в Лос Анжелис за кошмара, в който живее. Нейни фенове и много известни личности демонстрираха огромната си подкрепа към нея.

И ето че първите знаци, че делото за премахване на попечителството над Бритни Спиърс може да се развие и в нейна полза, вече са факт. Те дойдоха от поредното заседание на съда.

Снимка 529773

Източник: GettyImages

В този отново емоционален ден певицата през сълзи поиска от съдията Бренда Пени баща ѝ - Джейми Спиърс, да бъде отстранен от управлението на нейните бизнес дела. Бритни Спиърс участва чрез телефонна връзка, докато пред съдебната зала в Лос Анджелис фенове ѝ крещяха "Свобода за Бритни".

Снимка 537478

Източник: GettyImages

Тя сподели, че винаги "изключително много се е страхувала" от баща си, че иска да го отстрани и да го обвини в злоупотреба с попечителството. Певицата призна също, че ѝ е омръзнало от многобройните оценки на психичното ѝ здраве през изминалите 13 години и поиска да бъде сложен край на попечителството. "Целта им беше да ме накарат да се почувствам луда, а аз не съм", казва тя, цитирана от Yahoo! Entertainment.

Снимка 538902

Източник: GettyImages

Първата малка победата на Бритни стана факт, когато тя получи право да си избере адвокат, който да ѝ помогне за премахване на попечителството. Съдията Пени одобри бившия федерален прокурор Матю Роузънгарт да представлява певицата. Той е защитавал интересите на звезди като Шон Пен и Стивън Спилбърг.

Роузънгарт обяви, че целта е да се сложи край на попечителството на Бритни Спиърс и призова баща ѝ незабавно да се оттегли от ролята си на попечител. Той нарече показанията на Бритни ясни, мощни и убедителни и похвали нейната смелост в изказване пред съда.

Щастливата Бритни благодари на феновете си в Instaagram с видео, на което празнува, като язди и прави циганско колело. Следващото заседание по делото за попечителството е насрочено за 29 септември. Продължаваме да следим с интерес.