Както добре е известно на всички, миналата седмица Доналд Тръмп изненада целия свят с предположението си дали не може да се инжектира дезинфектант на заразени с коронавирус с цел лечение.

Доналд Тръмп, коронавирусът и инжектирането на дезинфектант

Доналд Тръмп и инжектирането на дезинфектант

Безумният план на президенат срещу пандемията

Разбира се, това доведе и до някои неприятни последствия за много хора, решили сляпо да следват думите му, без дори да се замислят.

Невероятно глупавото изказване на американския президент не остана незабелязано и некритикувано. Към подигравките, насочени към Доналд Тръмп, се включи и Брад Пит.

Снимка 476791

Източник: EPA/БГНЕС

Актьорът се включи в онлайн версията на шоуто Saturday Night Live, където гости и звезди на програмата представят изпълнения и скечове от домовете си. Брад Пит се превъплъти в образа на Антъни Фаучи - водещия експерт на САЩ по инфекциозни заболявания, и не подмина изказванията на Тръмп, че коронавирусът може да се лекува с инжектиране на дезинфектант.

"Водещият експерт на САЩ по инфекциозни заболявания" беше толкова потресен от нелепите думи на президента, че единствената му реакция беше да се хване за главата. Както и много от нас, когато го чухме. 

С шеговит тон Брад Пит се опита да изясни и някои други фалшиви уверения и погрешни изявления на Доналд Тръмп, свързани с COVID-19 - като думите на президента, че можем да очакваме ваксина "относително скоро".

"Относително скоро" е интересна фраза. Относително спрямо цялата история на Земята? Без съмнение ваксината ще се появи много бързо. Ако кажете обаче на свой приятел, че ще приключите относително скоро и след това се появите година и половина по-късно, той вероятно ще бъде относително ядосан", отбелязва Брад Пит в образа на Антъни Фаучи.

Доналд Тръмп, дезинфектантите и до какво доведоха предложенията за борба с коронавируса на американския президент

Когато приемеш думите на Тръмп буквално

Абсурдно изказване, очаквани последствия

Актьорът завърши видеото, като свали перуката си и със сериозен тон не пропусна да благодари не само на Антъни Фаучи за усилената му работа, но и на всички медицински работници, които се борят срещу новия коронавирус.