Светът не спира да говори за бляскавата, тържествена и много вълнуваща церемония по встъпването в длъжност на новите президент и вицепрезидент на САЩ. И докато всичките замесени в нея официални лица демонстрираха модни тоалети, един от любимите политици на САЩ успя да привлече вниманието с обратното.

Снимка 514957

Източник: GettyImages

Сенатор Бърни Сандърс, който участваше в президентската надпревара преди четири години, се появи облечен в спортно сиво яке и доста атрактивни плетени ръкавици с един пръст. Оказа се, че са му подарени от учителка във Върмонт, която рециклира стари пуловери и ги превръща в ръкавици.

Върмонт е родният щат на Сандърс, който той представлява, и фактът, че и якето му е на бранд от там - Burton, успя да му спечели хвалебствията на медиите, в това число и на Vogue.

Това не попречи да се появят хиляди забавни мемета със 79-годишния сенатор. Сандърс обаче няма как да се притесни от това. В телевизионно интервю за CBS той простичко каза: "Във Върмонт не ни интересува много модата. Гледаме да ни е топло."