Процесът по делото за клевета на Джони Деп срещу Амбър Хърд продължи и в сряда, 27 април, във Феърфакс, Вирджиния. Тогава бяха представени показания от техен бивш агент Кристиан Карино.

В съдебната зала служителят на Creative Artists Agency казва, че Хърд е "прекарала време" с Илон Мъск, докато се е опитвала да възроди връзката си с Деп през 2016 г.

Това се случва два месеца след като тя прави обвинения за домашно насилие срещу Деп и двойката се разделя окончателно, уточняват от The Guardian. 

Амбър Хърд, Джони Деп и новите доказателства в съда, че актрисата всъщност е посягала на бившия си

Посягала ли е Амбър Хърд на Джони Деп

Нови доказателства в полза на Джони Деп

"Каза ми хиляди пъти, че просто запълваш място", пише Карино на Хърд за Мъск през 2017 г. "Не си била влюбена в него (Мъск)." Търсейки съвета на Карино за Деп, Хърд му изпраща съобщение: "Боже, липсва ми."

В друга размяна на съобщения Хърд пише на Карино: "Мразя, че отново един мъж ми влияе така." А Карино отговоря: "Ако не ти харесва личният ти живот да е в пресата, не излизай с известни мъже. Можеш да спреш това, ако спреш да излизаш с толкова известни."

Снимка 488133

Източник: GettyImages

Текстовите съобщения на Карино и Хърд бяха прочетени на глас от правния екип на Деп. Хърд пише на Карино за Деп: "Написах толкова много писма. Можеш ли да му дадеш едно? Не знам как и откъде да започна, а имам да му казвам толкова много. Най-накрая съм свободна и чиста в сърцето и ума си. Просто искам той да знае, че го обичам и че съжалявам."

Агентът свидетелства също, че никога не е виждал Деп да злоупотребява с Хърд, нито е виждал нейни наранявания, но е категоричен, че обвиненията й срещу Джони Деп са се отразили негативно на кариерата му.

"Хората не искат да са замесени с някой, който е в съдебен процес", лаконичен е Карино.

Агентът разказва, че сам е уредил срещата й с Деп в къщата на свой приятел в Сан Франциско, въпреки че временната ограничителна заповед на Деп все още е била в сила. Направил го е само при едно условие - че тя никога няма да обвини актьора в нарушаване на заповедта. Според Карино двойката е говорила часове на "инчове" разстояние във вътрешния двор, преди да преместят в хотел, където започват нов спор.

Снимка 572093

Източник: GettyImages

След Карино процесът продължава със свидетелските показания на трима полицаи от Лос Анджелис. Те връщат лентата назад във времето - малко преди актьорите да се разделят през 2016 г., когато  на 21 май служителите на реда се отзовават на обаждане до 911.

Полицаите заявяват пред съда, че на място не са видели никакви доказателства за физическото нараняване на Амбър Хърд. Въпреки това, шест дни по-късно тя иска ограничителна заповед срещу Деп, позовавайки се на домашно насилие срещу нея в онази нощ.

Уилям Гатлин - един от изпратените полицаи в сградата в центъра на Лос Анджелис, където Деп притежава пет мезонета, свидетелства, че когато те пристигат, жената в апартамента (Амбър Хърд) отказва да сътрудничи и не показва признаци на физически наранявания.

По думите на полицаите, Деп не е бил в мезонета, когато са пристигнали. Затова и са записали инцидента като "само словесен спор". Те настояват, че не са знаели коя е Амбър Хърд, още по-малко, че е омъжена за Джони Деп.

Снимка 572094

Източник: GettyImages

По-късно през май Хърд подава молба за развод, като от съда в Лос Анджелис иска и временна ограничителна заповед срещу Деп. Там тя представя снимки със следи от наранявания по лицето си, които според нея са нанесени от бившия ѝ съпруг във въпросната нощ.

Според Джони Деп снимките, заедно с твърденията, че Хърд е ставала жертва на домашно насилие, са белязали началото на спада в кариерата му и разпадането на репутацията му.

58-годишният актьор казва, че никога не е удрял Хърд, твърденията й за домашно насилие са измислени и именно тя е извършвала насилие по време на брака им.

Джони Деп, Амбър Хърд и какво се разкри в съда в поредния ден от новия процес между бившите съпрузи

Джони Деп срещу Амбър Хърд: битката продължава

Какво се разкри в съда

Адвокатите на Хърд все още не са изложили своите аргументи пред съдебните заседатели и делото продължава.