В случай че някой се е питал как би изглеждала принцеса Даяна днес, ако беше жива, то сега може да хвърли един поглед на предположението на един изобретателен артист.

The Crown, Джонатан Морган, Елизабет Дебики, Доминик Уест и кога ще е премиерата на пети сезон на сериала за кралица Елизабет

Ще видим ли смъртта на принцеса Даяна в новия сезон на The Crown

Подробности за пети сезон на сериала

За да пресъздаде начина, по който биха изглеждали няколко от най-запомнящите се световни знаменитости, ако все още бяха живи, фотографът Алпер Йесилтас използва изкуствен интелект.

Именно с негова помощ той прави поредица от портрети. Освен този на принцеса Даяна, са включени и произведения, които олицетворяват Фреди Меркюри, Хийт Леджър и Майкъл Джексън.

Впечатляващи, но същевременно и припомнящи ни за трагичната смърт на тези забележителни личности, творенията на артиста предизвикват смесени реакции. Факт е обаче, че дори години по-късно, сега можем да видим и колко различно биха изглеждали звездите, ако не бяха умрели преди времето си.

Снимка 589673

Източник: GettyImages

За проекта си Алпер Йесилтас разкрива, че използва "различни софтуерни програми", за да направи изображенията реалистични. Идеята му да се захване като начало с осъществяването ѝ е дошла от чисто любопитство. Но само то би било нищо, ако не бе комбинирано с възможностите на съвременните технологии.

Фотографът признава, че когато е започнал да се занимава с технологии, е видял какво може да направи с тяхна помощ и се е замисли какъв проект би го направил щастлив. "Исках да видя някои от хората, които ми липсваха, отново пред мен", споделя той.

И колкото и невинно да звучи обяснението му за тази иначе разбунваща духовете идея, не всички я приемат добре.

Един от недоволните от портрета на Даяна, представяща я как би изглеждала днес, вече на 61 години, пише в Instagram: "Изглежда така, сякаш е седяла на слънце и пушила цигари в парк за изоставени коли в Мисисипи през последните 25 години."

Принц Уилям, процесията с ковчега на баба му кралица Елизабет и как това е събудило спомени за смъртта на майка му

Скритата травма на принц Уилям

Какво разкри синът на Чарлз и Даяна

Сред критикуващите обаче се намират и такива, които одобряват изображението и го наричат "красиво произведение на изкуството", като изтъкват и че носи тъга, но и надежда в същото време, пише Daily Star.