Един сериал беше силно повлиян от новината за смъртта на кралицата. The Crown, който разказва почти в документални детайли за периода на властването й, е "любовно писмо до Елизабет II", пише създателят му Питър Морган до Deadline.

The Crown, смъртта на кралица Елизабет Втора и скокът в гледанията на сериала на Netflix

Скокът в рейтинга на The Crown

Ефектът от смъртта на Елизабет Втора

Пред медията той разкрива и ексклузивно кога ще е премиерата на пети сезон.

Първият епизод ще се появи на 9 ноември в Netflix. Това стана ясно през изминалата събота, когато разбрахме още малко подробности за The Crown. Премиерата на петия сезон трябваше да е през октомври, но в знак на почит към кончината на кралицата беше отложена.

Междувременно пък текат снимките на шести сезон, които бяха паузирани както в деня на смъртта й 8 септември, така и в деня на погребението на Елизабет II на 19 септември.

А ето какво ни очаква в пети сезон, който ще може да гледаме след малко повече от месец. В епизодите ще видим драматичните събития около разводите на три от четирите деца на кралицата - принцеса Ан, принц Андрю и, разбира се, развода на принц Чарлз и принцеса Даяна.

Последният десети епизод на пети сезон на The Crown ще покаже събитията от 31 август 1997 г. - денят, в който в автомобилна катастрофа загива принцеса Даяна. В предстоящия сезон тя ще бъде изиграна от Елизабет Дебики, Доминик Уест е принц Чарлз, Имелда Стонтън е кралицата, Джонатан Прайс - принц Филип, а Лесли Манвил - принцеса Маргарет.