25 години след издаването на най-успешния си албум Jagged Little Pill, днес Аланис Морисет продължава да радва феновете си с прекрасна музика. Е, едва ли новите й песни ще достигат по популярност тези от началото на музикалната й кариера, но все пак певицата е един от доказалите се ветерани в индустрията.

Сега в интервю за The Sunday Times тя разказва именно за дългогодишния си професионален опит. Но Аланис Морисет говори и за #MeToo в музиката. Прави го, защото смята, че движението почти не е засегнало звукозаписната общност, където сексуалното насилие е "повсеместно".

"Почти всяка жена в музикалната индустрия е била нападана, тормозена, изнасилвана. И това се случва дори по-често отколкото в киното", категорична е Морисет. И въпреки че филмовият свят стана свидетел на вълна от жени, които излязоха срещу насилниците си с движението #MeToo, според нея проблемът в музиката е дори по-голям.

Аланис споделя, че самата тя е била тормозена и призовава жените да отстояват себе си, за да се спре тази практика.

"Много жени са изправени пред заплахата да загубят работата си, репутацията си или да не им повярват. В най-добрия случай историята е заметена под килима, в най-лошия - ви заклеймяват или уволняват", казва Аланис Морисет.

Певицата е категорична също, че гневът трябва да бъде използван, за да подтиква жените да действат. "Да извисиш гласа си, да кажеш "не", да защитиш децата си или да защитиш феминизма."

Дъфи, отвличането, изнасилването и какво разкри певицата за преживяното

Дъфи проговори - и за отвличането, и за изнасилването

История като за криминален филм