Джейсън Момоа има нов любовен интерес в живота си. След като финализира развода си с Лиза Бонет през януари 2024 г., звездата от "Аквамен" потвърди връзката си с актрисата Адриа Архона преди броени дни.

В галерия от снимки, споделени в Instagram, виждаме Момоа да прегръща Архона по време на вечеря в Япония, наричайки актрисата своя "любов". Техният дебют в Instagram идва малко след като Момоа разкри, че има приятелка на Basingstoke Comic Con в Англия. "Определено съм във връзка", каза той по това време, дразнейки феновете си за самоличността на партньорката си, "Ще разберете много скоро".

Преди Архона, Момоа се среща за кратко с Ейза Гонсалес за няколко месеца през 2022 г., след като той и Бонет обявиха раздялата си през януари 2022 г.

Момоа е най-известен с ролите си в "Игра на тронове" и "Аквамен", а Архона си създава име във филмовата индустрия с роли в "Морбиус" от 2022 г. и предстоящия филм на Netflix Hit Man заедно с Глен Пауъл.

Ай, ай, ай - Пуерто Рико

Архона е родена на 25 април 1992 г. в Сан Хуан, Пуерто Рико в семейството на Лесли Торес и Рикардо Архона. Въпреки че е родена в Пуерто Рико, тя прекарва детството си в Мексико Сити и живее там до тийнейджърска възраст.

Говорейки с Numéro Netherlands, тя обсъжда своя произход, отбелязвайки, че е "израснала навсякъде" и има гватемалски корени от страна на баща си.

"Чувствам се пуерториканка, когато съм на острова. Чувствам се много гватемалка, когато съм в Гватемала. Чувствам се мексиканка, когато съм в Мексико", обяснява тя. "Не знам откъде се идентифицирам, това е наистина трудно за мен. И дори когато говоря испански, никой не може да улови акцента ми. Гордея се, че съм пуерториканка, горда съм, че съм гватемалка и съм щастлива, че съм израснала в Мексико, но също така се гордея, че се чувствам сякаш не принадлежа никъде. И това ми помогна в актьорската игра. Нямам корени никъде. "

Баща й е гватемалски певец

Архона не е единственият човек в семейството си, замесен в развлекателната индустрия. Баща й е международно известен певец и автор на песни Рикардо Архона. Говорейки с People през март 2018 г., тя отбелязязва, че баща й я вдъхновява в собствената й кариера.

"Той ме мотивира и разширява границите ми и се грижи винаги да израствам като артист", казва тя. "Той непрекъснато ме кара да се поддържам и развивам не само физически, но и ментално."

Актрисата добавя, че членовете на семейството й са били нейните най-големи поддръжници по време на развиващата се кариера. "Цялото ми семейство е развълнувано и ме подкрепя в това, което правя", споделя тя. "Баща ми е мой фен номер едно. Той показва клиповете ми на всичките си приятели и е наистина сладко. Щастлива съм, че мога да го накарам да се гордее."

Учи в прочутото холувудско училище за филмово изкуство "Лий Страсбърг"

След като напуска Мексико на 12-годишна възраст и се премества в Маями, Архона в крайна сметка се озовава в Ню Йорк, когато навършва 18 години. Там тя работи, за да превърне актьорската си кариера в реалност, докато учи в Института за театър и филми "Лий Страсбърг".

Между часовете тя работи като сервитьорка и икономка в Ню Йорк, за да свързва двата края. "Научих стойността на парите и упоритата работа", разказва за живота си актрисата. "Помогна ми, защото трябваше да съм на крака. И мисля, че днес мога да работя по 16 часа, благодарение на това, че бях сервитьорка."

Пробивът ѝ с киното е като Дороти Гейл

След редица по-незначителни роли, включително тези в "Огненият пръстен 2", "Безкраен купон" и повтаряща се роля в "Истински детектив", Архона получава пробивната си роля като Дороти Гейл в сериал, адаптация на книгата за "Магьосникът от Оз". Въпреки че сериалът е отменен след един сезон, тя прави редица забележителни роли оттогава.

Някои от най-големите й роли са във филми, като "Морбиус", "Бащата на булката", Добри поличби и Andor. Тя също така ще участва заедно с Глен Пауъл в романтичната екшън комедия на Netflix Hit Man.

Предишен брак

Подобно на Момоа, Архона е била омъжена преди това. В нейния случай става дъма за адвоката Едгардо Канале, с когото сключва брак през 2019 г. Те присъстват на партито за Оскарите на Vanity Fair през 2020 г. Връзката им е много поверителна, така че не е ясно кога и още по-малко защо точно са се разделили.

Как се запознава с Момоа

Преди да започнат да се срещат, Архона и Момоа участват заедно във филма "Моето мило момиче" от 2021 г. Основните снимки за проекта започват през ноември 2019 г., което вероятно е когато са се срещнали за първи път.

Тя работи с доведената дъщеря на Джейсън Момоа по нов проект

Сред многото й актьорски заслуги, Архона има планове да участва заедно с Наоми Аки, Чанинг Тейтъм, Крисчън Слейтър и други в предстоящия Blink Twice, режисиран от дъщерята на Бонет Зоуи Кравиц.

Въпреки че Бонет и Момоа вече не са женени, актьорът поддържа близки отношения с доведената си дъщеря, както и с баща й Лени Кравиц през годините.