Гривни, телефони и бонбони - това са само част от артикулите, с които са замеряни артистите на сцената напоследък. Сега Адел е последната, която говори за тенденцията, шегувайки се с публиката в Лас Вегас, че ще "убие" всеки, който се опита да хвърли нещо по нея.

Адел направи гаф на един от концертите си, но излезе от положение по най-добрия начин

Гафът на Адел

Ето така се излиза от положение

В широко споделян клип, където певицата държи пистолет за изтрелване на тениски, тя казва на тълпата, че хората са забравили "етикета на шоуто". "Осмеляваш ли се да хвърлиш нещо по мен", шегува се певицата.

Адел е известна с това, че хвърля тениски като подарък на феновете си по време на резиденцията си във Вегас, но нейните коментари са в отговор на поредица от инциденти, при които фенове хвърлят неща по сцената. Миналия месец поп звездата Биби Рекса беше ранена и откарана в болница, след като беше ударена от телефон по време на изпълнение.

И Lil Nas X изглеждаше развеселен, когато секс играчка "кацна" на сцената, докато той изпълняваше в Швеция преди броени дни. Хари Стайлс пък беше ударен в очите с бонбон на концерт през ноември, а наскоро Пинк беше поставена в изключително неудобна ситуация, след като торба с прахта на кремиран човек беше хвърлена на сцената по нея.

Ава Макс също беше ударена по време на свое участие и някой хвърли гривна по кънтри певицата Келси Балерини през юни. Чарли Пут помоли хората да спрат, като написа в Twitter, че "тенденцията... трябва да приключи" и че е "неуважително и много опасно".

Lil Nas X замерен със секс играчка по време на концерт

Да те замерят със секс играчка, докато пееш

Пореден неприятен инцидент по време на концерт

Д-р Луси Бенет, която е преподавател в университета в Кардиф, разглежда връзката между феновете и любимите им певци. Пред BBC тя казва, че нагласите на хората може да са се променили след пандемията от Covid, "когато не можехме физически да присъстваме на концерти".

И д-р Бенет смята, че някои хора го правят, защото е по-трудно да бъдат видени от артистите в социалните мрежи. "Ако сте в същото физическо пространство като тях и хвърляте нещо, тогава ще бъдете забелязани", казва специалистът.