За цялата си дългогодишна кариера Шакира може да се похвали с редица значими постижения и достигането на ранга на суперзвезда. Но не си дава и миг почивка от музиката и продължава да създава парчета и да пее с голяма страст.

Шакира две години след раздялата с Жерар Пике - сама ли е  все още певицата

Шакира две години след раздялата с Жерар Пике - сама ли е все още певицата

Шакира разкрива приоритетите си в ново откровено интервю

През март колумбийката издаде своя 12-и студиен албум Las Mujeres Ya No Lloran, който достигна номер 13 в класацията Billboard 200 и бе на второ място по продажби. Малко след представянето му певицата направи изненадващо изпълнение пред повече от 40 000 души публика на Таймс Скуеър.

Името на Шакира обаче свързваме и с изпълненията ѝ на големи световни събития като Super Bowl и Световното първенство по футбол. В момента обаче, наред с Евро 2024, се провежда и Copa Amеrica USA 2024. Освен че и двата шампионата са футболни, датите, определени за финалите им, също съвпадат - 14 юли, неделя.

Специален гост на финала ще бъде именно Шакира, която се очаква да пее на полувремето на мача на Hard Rock Stadium в Маями пред публика от около 54 000 души. Това изпълнение на певицата ще бъде и първото ѝ участие на Copa Amеrica USA 2024 изобщо в кариерата ѝ, пише Billboard.

"Шакира е необикновена южноамериканска звезда, която заслепи целия свят", споделя президентът на спортната асоциация на CONMEBOL Алехандро Домингес в изявление.

1:0 за Шакира срещу испанските власти

1:0 за Шакира срещу испанските власти

Какво реши прокуратурата в Барселона

И допълва: "Нейните песни се пеят и танцуват във всяко кътче на планетата, превръщайки нейното изкуство в глобален феномен, който прескача граници и радва милиони хора. Сигурни сме, че нейното представяне на Copa Amеrica USA 2024 ще засили посланието за страст и единство чрез спорта."