Rezvani Automotive Designs е компания, за която много от нас едва ли са чували, просто защото возилата, които произвежда, са предназначени за хора с огромни финансови възможности и изявена слабост към поръчковите автомобили.

Наскоро Rezvani показа невероятен оф-роуд SUV модел, който се смята за най-мощният такъв на пазара, и представлява истинско чудо на автомобилостроенето.

Rezvani Tank X всъщност е предназначен и за ежедневно предвижване от и до работа, колкото и странно да изглежда това, предвид размерите и показателите на джипа.

Снимка 438861

Източник: Rezvani Automotie Designs

Машината е оборудвана с 6.2-литров V8 двигател, взет от Dodge Challenger Demon, който от Rezvani са тунинговали, за да осигурят мощност от над 1000 конски сили.

Снимка 438866

Източник: Rezvani Automotie Designs

От Rezvani предлагат най-различни конфигурации по отношение на двигателя, окачването и защитите на возилото.

Снимка 438864

Източник: Rezvani Automotie Designs

Сред тях има опции за добавяне на бронирано купе, бронирани стъкла, защита срещу електромагнитни импулси, 37-инчови гуми, които могат да се движат и спаднали, тъч екрани и какво ли още не.

Снимка 438863

Източник: Rezvani Automotie Designs

Най-мощният и напомпан модел с вече споменатия двигател струва около 400 000 долара, докато за 150 000 долара можем да се сдобием с базов Tank X с 3-литров V6 двигател.